Сбъднати мечти

За сбъднатите мечти, шампионите и още нещо …

Marek-shampion

Христо Апостолов е спортен журналист от 18 годишен и е свързан със спорта, косвено или пряко през целият си живот. Имам щастието да го наричм свой брат и ще ви разкажа моята и неговата история J Сигурен съм, че ще ви хареса !

Скоро четох статията на Иво Иванов от Спортал.бг за невероятната история на гимнастичката Доминик Мочеану. Ако все още не сте е чели ви препоръчвам горещо да я прочетете.

Докато хапвах свежи плодове и четях невероятната история на Доминик Мочеану, се запитах … Кой е човекът, който би ме вдъхновявал по същият този магически начин ? Има ли такъв човек? Дълги години се съзерцавам в далечината да разбера какво е успехът, в какво се изразява и когато си успял, означава ли че си истински щастлив ? Докато „търсех” в небитието, дори за миг не погледнах надолу, а трябваше, тъй като бях стъпил на истинско съкровище. Можете ли да си представите … докато съм търсил моралните съкровища в далечината, под краката ми се е намирал, най – големият и ценен диамант , а единственото нещо което е трябвало да направя е да сведа поглед.

Е, този диамант не се измерва в карати, името му не е рядкост, но ценностната му система и морал, са по – скъпи и от „Звездата на Африка” (един от най – големите диаманти в Света). Казва се Христо на 33 години е и имам честта и гордостта да го наричам свой брат.

Реших именно с неговата осъществена мачта да започна този проект. Нека ви разкажа повече за нея… За какво мечтае един млад човек? А за какво мечтаете вие ? – Скъпа кола, хубава къща, много пари … залагам (много обичам да залагам J) ), че съм отгатнал поне едното. Когато бях на 13 (преди десет години), попитах брат си за какво мечтае ? Отговорът му тогава не ме изненада, напротив.Типично в негов стил ми каза следното:” Искам в нашия град да има волейболен отбор, който да стане шампион на България.”

Разликата между успелите хора и мечтателите, е това, че за мечтателите, мечтата си остава мечта, докато успелите хора превръщат мечтата си в цел. Спокойно мога да кажа, УСПЕЛИЯТ МИ БРАТ започна работа по тази си мечта с всички сили, само както той го може. Годините минавха, отборът бе създаден и играеше във Висшата лига на Волейболният ни шампионат, а Христо помагаше с всички сили да се развива това „бижу” на нашият град, наречено волейболен отбор. Забравих да спомена, че нашият град е малкото кокетно градче – Дупница, а отборът се казва Марек, Марек Юнион Ивкони. И като споменах Юнион Ивкони, трябва да споменем може би най – важният човек, човекът, който не се изсмя на голямата мечта на Христо, а повярва в нея и направи така, че тя да се превърне в реалност . Това е президент и собственик на отбора, Иво Константинов. Все пак годините минаваха, а моите разбирания за живота се бяха доста изменили и докато си мислех, колко велика мечта има моят брат на 13 години то,на 19 вече бях озадачен и го попитах следното един ден: „Какво ще спечелиш от всичко това ? Заслужава ли си ?Не е ли време да работиш за пари, а не за слава?” Той ме погледна с усмивка и ми каза: „Не всичко е пари, брат ми …” Отново не го разбрах, до … преди няколко дни. За тези, които не са запознати с най – успешния ни отборен спорт, Марек стана шампион миналата година за първи път по доста скандален начин и Христо някак си не бе удовлетворен … Тази година Марек стана шампион по един категоричен начин и тогава се случи, нещо, което промени мирогледа ми.

В импровизирано” шоу – посрещане” на шампионите, в центъра на град Дупница, брат ми се приближи до мен, погледна ме с широка усмивка и ми каза развълнувано: „Сега разбира ли ?” Отново погледах с усмивка, но пак объркан отговорих „Не точно”, тогава той продължи …

„Беше ме попитал дали си заслужава…Сега мога да ти отговоря. Виж лицата на тълпата около нас. Виждал ли си по искрени усмивки и то безплатно в този скъп свят ?! Виждал ли си скоро дупничани събрани на едно място, обединени не от немотията и мизерията или високите сметки за ток, а от щастие и удовлетвореност ?! Виждал ли си дупничани, така обединени и единни ?! Няма значение бизнесмен или безработен, всички сме едно в този момент, а социалното положение няма значение. Всъщност, това бе моята мечта, да видя усмивките и щастието на нашите съграждани, както и на нашите родители. Този момент брат ми, за този момент живеех ” След тези негови думи, сякаш всичко за което съм мечтал загуби смисъл… С какво ще направя по – щастлив някой, ако имам скъпа кола или хубава къща ? Тогава разбрах, колко незначителни са моите материални мечти и разбрах, че за да бъдеш щастлив, трябва да помагаш и правиш всичко възможно другите да бъдат щастливи. Сега разбрах истинския смисъл, че споделеното щастие е най – голямото щастие. Не спирайте да мечтаете приятели и запомнете, Ако приятелите ви не се изсмеят на мечтите ви, то значи не са достатъчно големи ! Мечтайте, нощем, работете денем и вярвайте през цялото време – Това е сигурната формула на успеха! Благодаря ти брат and Keep going !

Other Posts

About Admin

No information is provided by the author.

1 Comment

  1. Radi

    Naistina me dokosna… nqmam dumi. Unikalno

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>