Сбъднати мечти

Старт: Действителност или сън ? България събуди се !

photo_verybig_877216

Беше от онези дни, в които най – много мразех себе си. Въпреки че слънцето се усмихваше така приятно, аз го приемах, че дори то ми се подиграва с лукава усмивка и то точно в очите ми… буквално. Часът бе около 13:30, а моя милост се бе запътила за работа и абсолютно нормално за този необикновен ден, закъснявах.Докато се возех в автобуса и размишлявах, какво не ми е наред, защо не се чувствам щастлив и защо аджеба, усещах този ден като последен в живота ми… Всъщност за последното се оказах прав. Този ден наистина бе последен, или по – скоро първи от остатъка от живота ми. Работя работата, за която винаги съм мечтал, , имам прекрасни приятели и най – невероятното семейство на Света, но една частица в мен изпитваше тъга  и отчаяние . Та, докато се чудех какво ли е този път… загубата на няколко стотин лева на комар или отпадането на любимият ми отбор от Шампионската лига, или пък и двете, тъй като си бяха пряко свързани се случи нещо, което ме събуди, нещо което ми отвори очите и ми показа жестоката, плачевна, трагична българска действителност. Шофьорът на автобуса наби рязко спирачки, а инстинктивната му реакция бе продиктувана от „гъзар”, каращ БМВ, нетърпеливо завиващ към паркинга на столичен мол.  Възрастен мъж на видима възраст около седемдесет години не успя да се задържи на краката си и се простна на пода в автобуса. Помогнах му да се изправи и заедно слезнахме на спирката минута по – късно.Всеки може да падне, въпросът е после да можеш да се изправиш. Човекът едва сдържаше сълзите си. Но той не изпитваше физическа болка, както аз предполагах. Когато го попитах, отговорът му ме шокира и разтърси емоционално. Дядото ми обясни през сълзи, че в следствие на падането си е счупил двете си кофички кисело мляко, купени на промоция от голям супермаркет, а това му било храната за следващите три дни … до пенсията ! Моля ?! Две кисели млека за три дни …?! Нямал нищо повече, само тези две кисели млека, а онзи „гъзара” с БМВ-то му ги взе буквално от ръцете. Не звучи ли някак си, парадоксално… Дядото е олицетворение на българския народ, а „гЪзара ” с БМВ-то, онези мазни, долни 240 човечета, които взимат храната от ръцете ни.  Тогава разбрах, че дори да имаш милиони, дори да караш най – хубавата кола и да носиш най – скъпия часовник, никога няма да се чувстваш истински щастлив ако не помагаш на другите да бъдат щастливи.Ние българите сме велик народ, народ изстрадал много и лъган още повече.. Ето защо чрез този сайт, реших да си помогнем взаимно. За да се почувствам аз щастлив, а тъй като съм егоист, това е най – важното за мен, реших да помогна на други като мен да бъдат поне за малко щастливи.  Няма как да се чувствам комфортно, когато всеки ден виждам по улиците,
недоимъка и мъката в очите на хората. Разбра се, няма как да помогна на всички, но поне ще знам, че някъде там в нашата малка прекрасна родина, има няколко десетки или дай Боже стотици, а защо не и хиляди българи, които са усетили щастието заради мен.

Може да ми изпращате идеи за всяка кауза, която мислите че ще направи някого щастив. Готов съм да помагам, както емоционално, така и финансово. Защото понякога парите нямат значение, а само последствията от тях, а какво по – хубаво от това да знаеш, че си помогнал на някого да се почувства истински щастлив. Всеки, който желае да се включи в каузите, които ще обявяваме е добре дошъл.

 

P.S : Моля представители на политически пари да не влизат отново в контакт с мен !!! Тази кауза ще бъде чиста и прозрачна за лично удовлетворение  и не желая да бъде обвързвана боядисвана!

Контакт за връзка: DrWinCezar@gmail.com

Other Posts

About Admin

No information is provided by the author.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>